Ajatuksia

Heippa ja hyvää alkanutta uutta vuotta!

Some täyttyy juuri nyt uuden vuoden lupauksista sekä ihmisten toiveista tulevalle vuodelle. New year, ne me. Mikä klisee. Toisaalta ihan toimiva sellainen, mikäli siihen vain uskoo. 

 

Uskon itsekin uuden vuoden taikaan ja siihen, että vuoden lopussa voidaan taputella menneen vuoden huolet ja murheet sekä muistella, mitä kaikkea hyvää kulunut vuosi toi tullessaan. Uusi vuosi on mahdollisuus aloittaa hieman puhtaammalta pöydältä, muuttaa asenteita sekä luvata tehdä kaikkea, mitä ei ole vielä tullut tehtyä. Siinä se kompastuskivi tuleekin: ne lupaukset.

Tässä postauksessa en halua puhua uuden vuoden lupauksista, vaan uuden vuoden tavoitteista. Lupaukset pitävät sisällään pienen varauksen vaativuuden energiaa ja jos olet samantyyppinen ihminen kuin minä (vaadit itseltäsi liikaa ja pelkäät epäonnistumisia), niin lupauksista saattaa kummuta turhaa stressiä ja huolta niiden toteuttamisesta sekä totta kai uskon menettämistä uuden vuoden taikaan.

Haluan puhua tavoitteista, sillä tavoitteissa on pieni positiivinen varaus: asetamme haluamamme tavoitteet, jotka haluamme todella saavuttaa ja näin ollen saamme motivaatiota lähteä toteuttamaan näitä tavoitteita. Mikäli emme saavuta tavotteitamme, maailmamme ei kuitenkaan kaadu siihen, ettemme pystyneet pitämään lupauksistamme kiinni. 

 

Vinkkejä tavotteiden asettamiselle:

 1. Mieti, mitä todella haluaisit tehdä ja saavuttaa tänä vuonna.
 2. Älä aseta rimaa liian korkealle. Aseta itsellesi sellaisia tavotteita, jotka ovat todella tavoitettavissa.
 3. Älä aseta itsellesi absoluuttisia tavotteita, vaan käytä vahvistussanoja: ei lopetan herkuttelun, vaan vähennän herkuttelua. Näin tavotteiden saavuttamisesta tulee kivaa, etkä stressaa, jos silloin tällöin haluatkin herkutella.

 

Minun tavoitteitani tulevalle vuodelle:

 1. Fiksumpia ja kauaskatseisempia päätöksiä, vähemmän impulsiivisia päätöksiä.
 2. Haluan tehdä vs pitää tehdä. Tekemisestä tulee kivempaa, kun pysähtyy miettimään ajattelutapaansa: heti, kun sanot, että haluat tehdä, saa se positiivisen varauksen tai ehkä sitten pohditkin, että haluaako todella tehdä. Esim: Minun pitää mennä salille vs. Haluan mennä salille.
 3. Haluan oppia sanomaan ei, mikäli siltä tuntuu. Olen välillä hieman liian kiltti.
 4. Vähemmän valittamista, enemmän actionia.
 5. DIY happy jar: aion tuunata itselleni lasipurkin, johon on tarkoituksena kirjoittaa joka päivä tältä vuodelta yksi lappu asiasta, joka teki minut iloiseksi/onnelliseksi sinä päivänä. Tästä postaus myöhemmin!
 6. Haluan olla enemmän läsnä sekä oppia nauttimaan hetkestä.
 7. Haluan laittaa opintoni ruotuun sekä päästä miellyttävämpään työpaikkaan, jossa taitoni ja persoonani pääsevät paremmin esiin.
 8. Budjetointi sekä fiksumpaa rahankäyttöä. Olen päässyt pian hölmöistä veloistani ja voin aloittaa jopa säästämisen.
 9. Haluan pystyä miettimään vähemmän, mitä muut ajattelevat minusta, sillä tiedän itse paremmin kuka olen, mitä olen kokenut ja mitä olen tehnyt.
 10. Kaiken kaikkiaan haluan tähdätä siihen, että olen kaikin puolin iloisempi ja onnellisempi ja sitä nämä tavoitteeni oikeastaan ovat.

 

Löytyykö sieltä samantyyppisiä tavoitteita? Kommentoi alle!

 

xx

CC

 

 


Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä


@FabuliciousCC